Diensten

Foxiz levert verschillende soorten taaldiensten, zowel gesproken als geschreven.
De diensten zijn als volgt onderverdeeld:

- Vertalen
- Proeflezen
- Redigeren
- Post Edit
- Beeld en Spraak
- DTP
- Terminologie

Foxiz maakt vertalingen begrijpelijk


Vertalen

Vertalen is het omzetten van brontekst naar doeltekst, uitgevoerd door een native speaker. Voor de verschillende vakgebieden waar Foxiz in actief is, hebben we verschillende vertalers beschikbaar met uiteenlopende achtergrond en ervaring. Altijd passend bij jouw opdracht.


Proeflezen

Zeker weten dat er geen spelfouten in je vertaling staan en je tekst grammaticaal in orde is? Dan is proeflezen een prettige en veilige optie om je teksten te laten controleren. Proeflezen doet een tweede vertaler, zonder daarbij gebruik te maken van de brontekst. Het gaat om correctheid van de tekst, niet om de kwaliteit en beleving van de vertaling.


Redigeren

Redigeren gaat verder dan proeflezen, de specialist buigt zich meer over de begrijpelijkheid en zinsopbouw van de vertaalde tekst. Komt de boodschap op een juiste manier over en is de tekst eenduidig? Een grondigere controle dan enkel het controleren van spelling en grammatica.


Post Edit

Post editing is een steeds populairder wordende dienst, met name door een opkomende trend; machinevertalingen. Google Translate is misschien het meest voor de hand liggend, maar er zijn verschillende voorbeelden van vertaalmachines. De output is niet altijd goed, soms zelfs slecht. De post editor zorgt ervoor dat er van de automatisch vertaalde tekst toch een eenduidig en duidelijk verhaal wordt gemaakt.


Beeld & Spraak

Foxiz vertaalt onder andere trainingsmaterialen, bedrijfsfilmpjes en ondertitels. Met ons stemmenbureau bieden we ook de mogelijkheid om de vertaalde teksten in te laten spreken en te monteren tot een net eindproduct.


DTP

Een catalogus, brochure, handleiding of flyer moet ook in de andere taal netjes zijn opgemaakt. Geen zorgen, ook opmaak verzorgt Foxiz graag. We kunnen uit de voeten met de meest gangbare pakketten, waaronder Adobe InDesign. Publiceerklaar in welke taal dan ook, super makkelijk.


Terminologie

Voor elk bedrijf, zowel online als offline, is het belangrijk om in welke taal dan ook de terminologie op orde te hebben. Of het nu SEO-termen betreft of specifieke productnamen. Bij Foxiz maken we gebruik van uitgebreide woordenlijsten, die zowel door onze klanten als onze specialisten verrijkt kunnen worden.